Header

Min vardag
Visst är det viktigt? Jag tänker lixom hur mycket vi kämpar med olika saker som händer kring oss hela tiden. Det kan vara både små och stora saker, men för mig är det enormt viktigt att bekräfta sig själv att man gjort tillräckligt bra i från sig. Eftersom att jag är en otroligt självkritisk person som sällan blir nöjd över saker och ting jag gör så är det stunder som just ikväll som får en att känna att man inte kunnat gjort bättre ifrån sig än man gjort under dagen. Visst ha vi det motigt just nu, men hakan upp och torka tårarna är vad som gäller just nu.

Varje kväll, eller så ofta vi kan i alla fall, när vi gått och lagt oss pratar vi om dagen vi haft och vad vi tycker att vi gjort bra. 3 saker var, jag säger 3 saker som jag tycker att jag själv gjort bra och Tobias lika så. Sen berömmer vi varadra för de bra saker vi gjort och berättar några fina saker om vad man tycker om med den andra. Kan man gå och lägga sig med en mer positiv känsla i kroppen? Det får mig att ladda om inför nästa dag och känna att jag orkar göra fler nya bra saker som jag blir glad över. Som exempel blir mina 3 bra saker denna kväll: 
Så där har ni mina 3 saker som gjort mig extra glad idag. Och som ni ser står det egentid med där, vilket jag ger mig själv nu. Jag har tagit fram en bra bok jag läst förut faktiskt, en sådan där pepp-bok. Så jag ska faktiskt fortsätta en stund till här under det mysiga täcket och borra in näsan i boken, innan vi går och lägger oss för ikväll. Men kom ihåg att berömma dig själv för alla bra val du gör och allt du åstakommer varje dag. Från det lilla till det stora! 

Likes

Comments

Hej på er! 

Jag vet, det har varit några dagar sedan nu men vi fick ett riktigt tråkigt och problematiskt problem i Lördags innan vi åkte in till Skansen, så det är fullt upp just nu. Vi har fått redan på att vi måste flytta IGEN! Vi bor ju i andra hand, vilket är en nackdel när man inte får någon hundra procentig garanti på när man måste flytta. Varken vi eller hyresvärden hade trott att det skulle behöva bli redan efter 2 månader! Men så ser det tyvärr ut just nu för vår del. Och med tanken på bostadsbristen i Stockholm ser det inte särskilt ljust ut! Men vi håller alla tummar och öron och ögon öppna för att vi ska hitta något. Ärligt talat vet jag inte vad vi gör om vi inte hittar något... vi försöker verkligen med allt, men hör ni något så säg till! ❤ 

Vet ni, mitt allra bästa tips och knep till när saker och ting känns riktigt piss, det är att berömma sog själv och lyxa till vardagen så mycket man bara kan! Skämma bort sig och bara göra saker man blir glad av, allt det lilla ni vet. Kanske ta ett långt skön bad, träna ett riktigt skönt pass, äta något gott, umgås med någon som får en att må alldeles underbart bra eller som jag och min vän Sara gjorde igår. Vi åkte på luncheasten och fikade. Jag behövde verkligen det! Jag tog en ordentligt stor kopp varm choklad med grädde i och en muffins. Gissa om jag behövde det! 

Jag tror det är enormt viktigt att få fundera när man får tråkiga besked, det är viktigt att få vara ledsen och förtvivlad men när man fått vara det ett tag gäller det att se tillbaka på allt man åstakommit och tänka ut hur man ska lyckas ta sig dit man vill! Och framför allt, unna sig saker som ger en energi och glädje att lyckas fortsätta kämpa just dit man vill, även om det bara är en 30 minuters fika på en lunchrast en solig Tisdag. 


Likes

Comments

Mat och Dryck/ Recept

Nu har jag nämnt denna drink i flera gånger, både när jag gjorde den och drack den, men gisses så god den var!! Det är verkligen inte sista gången jag gör denna, det lovar jag både er och mig själv! Sockerlag på jordgubbar, det var färskpressad apelsin, vitt vin, bubbel ja ni förstår själva! Jag brukar inte vara så förtjust i när alkoholen tar över smaken för mycket, och för min del gjorde denna verkligen inte den, plus att när man gör egen drink så kan man ju styra lite själv över hur mycket alkohol det faktiskt ska smaka vilket passade mig riktigt bra! 


Likes

Comments

Min vardag
Vilken fantastisk dag det blev! Det är ju i och för sig omöjligt att ha tråkigt med Lisa och Kasper, men tänk att vädret faktiskt höll sig på tur sidan ändå. Det tackar jag väldigt mycket för. Visst kom det några små regndroppar där ett tag men verkligen inget som störde, utan försvann lika fort som de kom.
 
Runt halv 2 igår hämtade Lisa upp mig och Tobias efter att hon slutat jobbet i närheten av där vi bor. Vi hade preppat picknickorgen och var redo med en hel drös med grejer. Så vi åkte raka vägen hem till Lisa och Kasper och lämnade av en del av sakerna som vi skulle ha till kvällen, Lisa fixade sig fin och sen åkte vi alla fyra iväg till Tyresö slott. Vilket mysigt ställe det var! Det var sådär klassiskt midsommar-aktigt med massor av folk på picknickfiltar i gräset, folk som dansade och sjöng och lotteri spel. Jag hoppas på ännu bättre väder nästa år för då vill jag definitivt göra tradition av att åka dit till lunch. 
 
Lite senare åkte vi tillbaka till Lisa och Kasper, hällde upp första jordgubbs och apelsindrinken med massor av jordgubbar i. Den svepte jag fort och hällde upp nästa. Jag tyckte verkligen att den var så himla god. Vi gick ut i solen på gräsmattan och spelade flera omgångar med kubb spel, jag och Lisa förslorade alla gånger.... kanske var för mycket Sangria i mitt huvud just då haha. Sen mina vänner gick vi in och började fixa inför middagen, ni vet det klassiska tyvärr, kvinnorna i köket och killarna vid grillen. Men jag tror det var en alldeles perfekt fördelning för köttet blev så galet gott med färskpotatis till.
 
Sen avslutade vi kvällen med mys i soffan, maräng och bärtårta en animerad riktigt rolig film och massa prat och skratt. Gissa vem som somnade i soffan innan filmen var slut?! Nåja, jag hann se början och slutet av filmen i alla fall. Tack för den bästa midsommarafton jag haft på riktigt länge ♥
 
Hoppas ni med hade en helt fantastisk dag! Jag längtar till er bloggares inlägg om eran härliga dag. Så länka eran blogg i kommentarerna så jag får läsa om hur ni firade eran midsommar!
 
 

Likes

Comments


Glad midsommar till alla er! Hoppas att eran midsommar blir lika fantastisk som ni hoppas på! 

Likes

Comments